Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine 

DOUBLE TROUBLE 

1.Uvodne določbe

Ti pogoji poslovanja (v nadaljevanju „pogoji poslovanja“) podjetja Medijske rešitve Nina Luzar s.p. (v nadaljevanju „ponudnik“), Dobrava pri Škocjanu 59A, 8275 Škocjan, MŠ: 8593272000, DŠ: SI 35122439, so urejeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah, s priporočili GZS, mednarodnimi kodeksi  eposlovanja, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Pogoji poslovanja urejajo vzajemne pravice in obveznosti pogodbenih strank, ki izhajajo iz ali v zvezi s kupoprodajno pogodbo (v nadaljevanju „kupoprodajna pogodba“), sklenjeno med ponudnikom in drugo fizično osebo (v nadaljevanju „kupec“) prek spletne trgovine ponudnika. Spletno trgovino upravlja ponudnik na naslovu www.doubletrouble-ast.com/trgovina (v nadaljevanju „spletna trgovina“) prek spletnega vmesnika (v nadaljnjem besedilu „spletni vmesnik trgovine“). 

Ponudnik lahko spremeni ali dopolni pogoje poslovanja. Ta določba ne posega v pravice in obveznosti, ki izhajajo iz obdobja veljavnosti prejšnjih pogojev poslovanja.

2.Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti artiklov oziroma storitev
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi v spletni trgovini, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Vse informacije so dostopne na:
e-pošti: info@doubletroubledog.com
Tel.: 00386 31/385-011

3.Ponudba artiklov

Ponudba artiklov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira. Vse fotografije vključno s fotografijami izdelkov so simbolične. Rok dobave artikov, ki so na zalogi, je do 10 delovnih dni od potrditve naročila za dostavne naslove v Sloveniji.

Za artikle, ki trenutno niso na zalogi, bo ponudnik sporočil kupcu predvideni rok dobave, po elektronski pošti ob potrditvi naročila oziroma se rok dobave podaljša na 30 dni. Isto velja za izdelke PO NAROČILU.

Ponudnik bo naročene artikle dostavil kupcu v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner ponudnika za dostavo pošiljk je GLS. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil z nižjimi stroški oziroma bolj učinkovito.

Kupec lahko ob oddaji naročila določi naslednji način dostave oz. prevzem artiklov:

 1. z dostavno službo

Naročeni artikli bodo dostavljeni preko GLS, ki nudi klasično in zanesljivo dostavo. Dostavna služba vam bo paket dostavila na izbrani naslov za dostavo. V primeru, da vas na njem ob poskusu vročitve paketa ne bo, vam bo v nabiralniku pustil obvestilo, s katerim lahko paket skupaj z osebnim dokumentom prevzamete na najbližjem odlagalnem mestu. Artikli bodo dostavljeni v ustrezni embalaži.

2. osebni prevzem Ljubljana

Naročene artikle lahko kupec prevzame osebno na naslovu Papirniški trg 17, 1260 LJ-Polje in sicer po predhodnem dogovoru s ponudnikom v času delovnih dni od 8h do 15h. Pri osebnem prevzemu artiklov je možno plačilo samo z nakazilom na račun ponudnika oziroma s plačilom preko sistema Paypal.

3.Osebni prevzem Novo mesto

Naročene artikle lahko kupec prevzame osebno na naslovu QLANDIA SUPER NOVA Novo mesto in sicer po predhodnem dogovoru s ponudnikom v času delovnih dni od 17h dalje. Pri osebnem prevzemu artiklov je možno plačilo samo z nakazilom na račun ponudnika oziroma s plačilom preko sistema Paypal.

4.Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 1. Z nakazilom na račun ponudnika. Plačilo preko transakcijskega naloga (UPN obrazec ali predračun)

opravite preko spletne banke, banke ali pošte V tem primeru nam mora kupec obvezno po elektronski pošti poslati potrdilo o vplačilu. Plačilo je možno iz katerekoli spletne banke na naš TRR. Po opravljenem plačilu nam mora kupec na elektronski naslov poslati potrdilo o vplačilu, drugače ne zagotavljamo dobavo v roku, kot je navedena v prejšnjem členu. Podjetje se je na ta način zaščitilo, pred morebitnimi zlorabami.

2. Po povzetju

Plačilo po povzetju je omogočeno pri večini izdelkov, razen pri izdelkih ” PO NAROČILU”. V to skupino spadajo personalizirane ovratnice in povodci, lesena stojala ter ostali izdelki, ki so personalizirani/izdelani na željo kupca. Prav tako ni možno plačilo po povzetju kadar želite artikle prevzeti osebno na eni izmed dveh lokacijah osebnega prevzema.

3. PayPal

Pri plačilu s PayPal računom ali kreditnimi karticami (Visa, American Express, Mastercard, VisaElectron) poteka plačilo preko ponudnika www.paypal.com, ki velja za varni, hitri in anonimni sistem online e-plačevanja s kreditnimi karticami v realnem času ob takojšni on-line avtorizaciji. Pri izbiri plačila preko PayPal sistema vas bo sistem preusmeril na varno stran PayPal sistema plačevanja s kreditnimi karticami. Izpolnili boste plačilni obrazec ter po zaključku procesa preverite vse navedene podatke in potrdite plačilo. Po vaši potrditvi vas sistem vrne na našo spletno stran.

5.Cene

Vse cene so v evrih, razen če je izrecno napisano drugače. DDV ni obračunan na podlagi 1.odstavka 94.člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na izdanih računih. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovinehttps://doubletrouble-ast.com/trgovina/

Kljub neprestanemu posvečanju pozornosti nadzoru, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo Nina Luzar s.p. kupcu omogočila odstop od nakupa.

6.Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika. Ponudnik ne zagotavlja, da v času nakupa obstaja aktivna promocijska koda.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se ne seštevata, razen če prodajalec izrecno  predvidi seštevanje akcij, kuponov, promocijskih kod in podobno.

7.Postopek nakupa

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

 • izbor artikla za nakup;
 • dodajanje izbranega paketa za nakup v nakupovalno košarico;
 • pregled cene izbranega paketa, vključno z obračunanim davkom, če se le-ta obračuna;
 • načina plačila;
 • pregled naročila in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

 1. Naročilo v spletni trgovini

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik  naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik sme za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave poklicati kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih ponudnik  nima na zalogi v lastnem skladišču, je izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnika kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi neizdobave artiklov, ki jih ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

2. Naročilo je odpremljeno / Naročilo je pripravljeno za prevzem

Spletna trgovina v dogovorjenem roku artikel pripravi, in o tem po elektronski pošti in obvesti kupca. Ponudnik v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora ponudnika o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 031 385-011 ali po e-naslovu info@doubletroubledog.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Enako velja v primeru nakupa za pravne osebe.

8.Dostop do shranjene pogodbe

Po oddanem naročilu na spletni trgovini pogodba oz. naročilo prispe na elektronski naslov ponudnika in kupca. V vsakem primeru je izvedeno naročilo shranjeno na strežniku in na sedežu podjetja ter se lahko kupcu spletne trgovine ponovno pošlje na njegovo zahtevo.

9.Preklic naročila

Preklic naročila ni možen, ker bi bilo zaradi tega ponudnik lahko finančno oškodovano, namreč takoj po potrditvi vašega naročila se je pri ponudniku že sprožil postopek nabave in izdelave teh artiklov.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe ker je predmet nakupa artikla, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

10.Omejitev Odgovornosti

Da se tako kupec kot ponudnik izogneta morebitnim napakam in nejasnostim, vas še enkrat pozivamo, da ste dolžni posredovati vse potrebne podatke, tudi dodatne, kot so na primer številka oddelka in sobe v bolnišnici, ker tudi te podatke podjetje potrebuje za uspešno dostavo. Na dan dostave naročnika naprošamo, da je prejemnik dosegljiv na telefon, ker se z njegovo dosegljivostjo, lahko reši marsikateri nepotrebni zaplet.

Ponudnik z največjo skrbnostjo stremi k zagotavljanju ažurnosti in pravilnosti podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo nepredvideno in hitro, posledično pa ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V primeru kakršnekoli spremembe se  ponudnik zavezuje kupca obvestiti o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Tudi ponudnik si pridružuje pravico do odstopa od pogodbe s tehtnim razlogom ( npr. določene vrste izdelka v določenem času sploh ni mogoče dobaviti. V tem primeru kupcu v čim krajšem času posredujemo sporočilo o zavrnitvi naročila na elektronski naslov ali na posredovano telefonsko številko.

11.Reklamacije

Reklamacijo artiklov ne priznavamo, razen če se je zgodila napaka iz naše strani na primer:

– artikel ni pravi.
– artikli dostavljeni na napačen naslov.
– Stranka zaradi naše napake ni imela možnosti prevzeti paketa.
– Kupec je dolžan paket, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti še isti dan.

Vsa naročila se  oddajo na pošto zvečer, en dan pred prihodom pošiljke. V teh in podobnih primerih se reklamacija nemudoma upošteva. Reklamacijo je možno uveljaviti samo neposredno ob prevzemu,  z utemeljenim razlogom. Ponudnik se zavezuje, da bo vse pomanjkljivosti odpravil v najkrajšem možnem času, odpoved naročila pa zaradi možnih zlorab ni mogoča. Vsaka reklamacija se obravnava individualno.

12.Odstopanja izdelkov

Spletna trgovina Double Trouble ne zagotavlja artiklov, ki bi bil popolnoma enak fotografiji, iz našega kataloga. Artikel lahko odstopa v barvnih niansah, prav tako se  produkt, ki ga trenutno ni možno dobaviti se lahko nadomesti s podobnim, nikakor pa artikel ne sme odstopati od pisnega opisa v našem katalogu po namembnosti, obliki, velikosti, kvaliteti ali vrednosti. Kar je naši moči, bomo storili, da  bo končni artikel  čim bolj približala želenemu artiklu iz našega kataloga.

13.Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@doubletroubledog.com.  Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

14.Varnost

Double Trouble uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.  Varovanje osebnih podatkov določa Pravilnik o zasebnosti, ki je dostopen na spletni strani.

Oglasna elektronska sporočila Double Trouble bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • jasno in nedvoumno bo razviden pošiljatelj Double Trouble
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, natančno pa bo opredeljen tudi način odjave od prejemanja marketinških sporočil, eksplicitno na zahtevo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil.