KDO SMO

Smo vzreditelji Ameriški staffordov iz Slovenije, natančneje iz dolenjske. Naša psarna je registrirana v FCI registru, in je vodena pod številko 04/2017. Z vzrejo se ukvarjamo od leta 2017, vendar pa smo se s to pasmo spoznali že veliko let prej.
Vzreji se posvečamo z vsem srcem, časom in energijo. Nismo samo vzreditelji, smo tudi vodniki, trenerji, ljubitelji in kinologi. Vsak naš pes je nekaj posebnega, vsak ima drugačne potenciale, ki jih maksimalno izkoriščamo. Naši psi so naše življenje in so del naše družine.

VIZIJA IN POSLANSTVO

Naše poslanstvo je zagotovit zdrave in stabilne mladičke, ki pa jim ne sme manjkati tudi temperamenta, ki ga vsak stafford mora imeti. Ta značaj se lahko potem odlično uporabi pri šolanju in delu s psom. Stremimo k standardu pasme, kar pomeni da so paritvene kombinacije skrbno izbrane, izključno s preverjeno zdravimi in stabilnimi samci. Naš cilji z našimi psi so doseganje dobrih rezultatov na mednarodnih pasjih razstavah kot tudi udejstvovanje pri delovnih in športnih disciplinah (IPO, reševanje, poslušnost,..).

Pasma Ameriški Staffordshire Terier

Je zelo pozorna, prijazna, inteligentna pasma. Po značaju je odličen čuvaj in zaščitniški do družine. Je zelo vesel in samozavesten pes, ki je ob pravilni socializaciji in vzgoji zelo nežen in ljubeč do ljudi, do otrok ter ostalih živali. Je dobrosrčen, zabaven, zelo zvest in pripravljen ugoditi lastniku.

Na družino se zelo močno naveže, zato je odličen družinski spremljevalec. Je tudi pogumen, zanesljiv in pameten pes čuvaj, poln življenja. Potrebuje kar veliko fizične aktivnosti in mentalne stimulacije, in je bolj primeren za lastnike, ki imajo izkušnje z vzgojo in šolanjem. Brez problema lahko biva v stanovanju, ob primerni aktivnosti na prostem.

SODELOVANJE

Aktivno sodelujemo s Kinološko zvezo Slovenije in Slovenskim klubom za terierje.
Za zdravje naših psov skrbi veterinarska ambulanta A+Vet z vetrerinarko Ano Zaninovič na čelu.
Velik pomen pripisujemo pravilni prehrani naših psov, zato smo v partnerstvo sprejeli tudi Pasjo mesnico, ki naše pse oskrbuje s surovo prehrano.
Smo aktivni člani kluba K9 iz Novega mesta, kjer treniramo vse naše pse, Nina in Hulk pa sta tudi člana Enote reševalnihi psov K9.

SPOZNAJTE DOUBLE TROUBLE AST EKIPO

Ranko ButinaUstanovitelj psarne

Velik ljubitelj pasme, s katero se je spoznal že dolgo let nazaj. Aktiven v razstavnem svetu, skrbi za načrtovanje parjenj in za kvaliteto pasme.

Ranko ButinaUstanovitelj psarne

Nina LuzarDelo in srce psarne

Vodnica reševalnih psov, aktivna pri šolanju psov, tako za razstave kot tudi za reševanje. Skrbna druga mama mladičkom, ki skrbi za marketing in za spletno trgovino.

Nina LuzarDelo in srce psarne

Pia ButinaNovo upanje

Hči Pia aktivno sodeluje v delovanju psarne. Velikokrat poskrbi za odrasle pse in za mladičke, ko jih imamo. Njena želja je postati veterinarka.

Pia ButinaNovo upanje

SPOZNAJTE NAŠE PSE

Košarica
  • V košarici ni izdelkov.