FCI 1114

Psarna Double Trouble Ast je registrirana  v FCI registru, in je vodena pod številko 1114.


Na kratko o pasmi Ameriški Staffordshire Terrier (Amstaff):
Je zelo pozorna, prijazna,  inteligentna pasma. Po značaju je odličen čuvaj in zaščitniški do družine. Je zelo vesel in samozavesten pes, ki je ob pravilni socializaciji in vzgoji zelo nežen in ljubeč do ljudi, do otrok ter ostalih živali. Je dobrosrčen, zabaven, zelo zvest in pripravljen ugoditi lastniku.

Na družino se zelo močno naveže, zato je odličen družinski spremljevalec. Je tudi pogumen, zanesljiv in pameten pes čuvaj, poln življenja. Potrebuje kar veliko fizične aktivnosti in mentalne stimulacije, in je bolj primeren za lastnike, ki imajo izkušnje z vzgojo in šolanjem. Brez problema lahko biva v stanovanju, ob primerni aktivnosti na prostem.

Zakaj smo se mi odločili za to pasmo:
Vsak od nas je bil v svojem življenju lastnik različnih pasem. Šele ko smo se spoznali s Staffordom, smo ugotovili, kako prijazna, družinska in ustrežljiva je ta pasma. Prvega Stafforda smo sprejeli v naš dom že 15 let nazaj. Že takrat smo razmišljali o vzreji te pasme, vendar nam splet okoliščin tega ni omogočil.

S pridobitvijo stafordke Exe (Vasianum Extreme Beauty), smo našo dolgoletno željo le izpolnili. Danes je Double Trouble AST družina že zelo bogata


NAŠI PSI


VASIANUM EXTREME BEAUTY

(aka.EXA, samica)

Je najboljša mamica na svetu, zelo ljubeča in značajsko umirjena psica. Več o njej TUKAJ.


ODYSEY TAURUNUM ANGEL’S

(aka.HULK, samec, plemenjak)

Mladi šampion Srbije (JCH.SRB)  in Šampion Črne Gore (CH.MNE) , s katerim treniramo reševanje, saj je izredno vodljiv in motiviran pes, ki najbolj uživa v delu in iskanju markerjev v gozdu. Več o njemu TUKAJ.


MY CRAZY DREAM CHALLE SALLE

(aka.BOSS, samec

Multi Mladi šampion (JCH – Bosne in Hercegovine , Črne Gore, Makedonije,…), ki je izredno uspešen na razstavah, z dosežki kot so BABY BIS CACIB Beograd, PUPPY BIS Amstaff Major Slovaška, Mutli BISS, Multi BIS zmagovalec ter mnogi drugi naslovi.  Več o njemu TUKAJ.


VODKA IZ IMPERII ANGELOV

(aka.VODKA, samica)

Ima izjemno vesel,  navihan in igriv karakter. Je umirjena in srčna psica, z odličnim čutom terierja. Je odličen čuvaj in zelo skrbna mamica. Več o njej TUKAJ.


ASKA LONG STEP

(aka.ASKA, samica)

Aska je samica z odličnim karakterjem in temperamentom. Osvojenih ima vrsto Junior naslovov (J.Grand CH Macedonia, J.Grand CH Russia, J.CH Serbia, J.CH Belarusija, J.National breed Club Winner Russia, CIS J.Winner Belarusija) in CH.Russija. Več o njej TUKAJ.