KDO SMO

Smo vzreditelji Ameriški staffordov iz Slovenije, natančneje iz dolenjske. Naša psarna je registrirana v FCI registru, in je vodena pod številko 04/2017. Z vzrejo se ukvarjamo od leta 2017, vendar pa smo se s to pasmo spoznali že veliko let prej.
Vzreji se posvečamo z vsem srcem, časom in energijo. Nismo samo vzreditelji, smo tudi vodniki, trenerji, ljubitelji in kinologi. Vsak naš pes je nekaj posebnega, vsak ima drugačne potenciale, ki jih maksimalno izkoriščamo. Naši psi so naše življenje in so del naše družine.

VIZIJA IN POSLANSTVO

Naše poslanstvo je zagotovit zdrave in stabilne mladičke, ki pa jim ne sme manjkati tudi temperamenta, ki ga vsak stafford mora imeti. Ta značaj se lahko potem odlično uporabi pri šolanju in delu s psom. Stremimo k standardu pasme, kar pomeni da so paritvene kombinacije skrbno izbrane, izključno s preverjeno zdravimi in stabilnimi samci. Naši cilji so doseganje dobrih rezultatov na mednarodnih pasjih razstavah kot tudi udejstvovanje pri delovnih in športnih disciplinah (IPO, reševanje, poslušnost,..).

Pasma Ameriški Staffordshire Terier

Je zelo pozorna, prijazna, inteligentna pasma. Po značaju je odličen čuvaj in zaščitniški do družine. Je zelo vesel in samozavesten pes, ki je ob pravilni socializaciji in vzgoji zelo nežen in ljubeč do ljudi, do otrok ter ostalih živali. Je dobrosrčen, zabaven, zelo zvest in pripravljen ugoditi lastniku.

Na družino se zelo močno naveže, zato je odličen družinski spremljevalec. Je tudi pogumen, zanesljiv in pameten pes čuvaj, poln življenja. Potrebuje kar veliko fizične aktivnosti in mentalne stimulacije, in je bolj primeren za lastnike, ki imajo izkušnje z vzgojo in šolanjem. Brez problema lahko biva v stanovanju, ob primerni aktivnosti na prostem.

NAŠ POGLED NA VZREJO

Kaj pomeni biti vzreditelj? Ta naziv pri nas obravnavamo zelo resno. Naši začetki segajo zelo daleč v preteklost. Kar nekaj let smo planirali, predno smo registrirali psarno pri FCI. In ta pravila so še danes temelj naše vzreje. Vzreja se ne začne in konča samo z leglom oziroma z mladički. Vzreja je del našega vsakdana. Od skrbi za naše pse, sprehodi, treningi, socializacija, do razstav in vzreje. Da o odrekanju sploh ne govorimo. Postavljanje psov na prvo mesto pred vsemi drugimi potrebami je nekaj normalnega za nas. Prostih dnevov skoraj nimamo, ko pa si vzamemo dopust, pa nas vedno spremljajo nekateri naši psi. Oni so prva skrb ko se zjutraj zbudimo, in zadnja pred spanjem. Ker naša psarna raste iz leta v leto, to za nas pomeni tudi še več dela in manj prostega časa, še več finančnih vložkov in investiciij, še več treningov in še več razstav.

Velikokrat slišimo od prijateljev ali znancev: ''To se pa da veliko zaslužit'' . In če zadevo pogledaš tako posplošeno, potem res drži, da je vzreja dobičkonosna. Ampak to velja za ''dvoriščno vzrejo''. Kaj je to se sprašujete? To so tako imenovani samoklicani vzreditelji, ki imajo v lasti psico, mogoče tudi samca, in 1x letno naredijo leglo. Tukaj pa se njihovo vzrejno delo začne in zaključi. Pri nas pa je zgodba daleč od tega. Finačni vložki, ki jih usmerimo v naše pse in vse povezano z njimi, so veliko večji, kot pa prihodki. Če ne bi imeli rednih služb, to zagotovo ne bi bilo možno. Stalne investicije v njihovo okolje in prostor, da imajo najboljše pogoje, so vsakoletne. Potovanja in razstave, prijave, handling, to vse stane veliko. Računi zdravstvenih testov, veterinarski stroški, so enormni. Vložki v legla in mamico vsakoleto naraščajo, saj vsako leto želimo ponuditi mladičkom še več. Da o kvalitetni prehrani sploh ne govoroimo. Ampak to je cena, katero smo pripravljeni plačati za to, da našim psom, tako odraslim kot tudi mladičem, nudimo najboljše. Na koncu je vse vredno.

Podelitev TOP TERIER za leto 2021 - Aska 1.mesto, Boss 3.mesto
My Crazy Dream Challe Salle in njegovi dosežki v Črni Gori
Odkrivanje Dolenjskih lepot
World Dog Show - 2021
Amstaff Major - 2021 Slovenija
Opravljen izpit za reševalnega psa - vodnica Nina in Hulk
Na morju s Hulkom in Asko
Aska postala Šampion Slovenije

DOUBLE TROUBLE SPLETNA TRGOVINA

Ker pa našim psom in psom iz naše vzreje želimo nuditi kar najbolj kvalitetno življenje, smo iz tega naslova v letu 2020 postavili svojo lastno spletno trgovino z pasjo opremo. Naš cilj je ponuditi opremo, ki bi zadovoljevala še tako močne pse in zahtevne lastnike. Najpej smo na spletne police postavili izredno vzdržljive pasje igrače PlayDog, ki so izdelane iz močne eko gume. Tovrstne igrače smo testirali tudi na naših psih in nad rezultati smo bili presenečeni. Zato sedaj prisegamo samo na PlayDog igrače. Poleg ostale opreme, ki je na voljo v trgovini, smo leto kasneje razvili svojo kolekcijo Double Trouble pasjih ovratnic in povodcev, na katere smo izredno ponosni. Poudarek smo dali na varnosti in vzdržljivosti ter na samem videzu. In na tem področju se stalno razvijamo in na trg lansiramo nove, še boljše izdelke. Naš cilj ni razveseljevati samo slovenske lastnike, ampak smo naš trg Double Trouble izdelkov razširili tudi v tujino.

Novim lastnikom vedno pripravimo priporočila kar zadeva opreme. Tako imajo možnost najboljše in najbolj primerne izdelke izbrati iz naše ponudbe, za katere tudi sami jamčimo. Tako lahko na enem mestu dobijo prav vse za prihod novega člana domov, od igrač, ovratnic, povodcev, posodic,...

SODELOVANJE

Aktivno sodelujemo s Kinološko zvezo Slovenije in Slovenskim klubom za terierje.
Za zdravje naših psov skrbi veterinarska ambulanta A+Vet z vetrerinarko Ano Zaninovič na čelu.
Velik pomen pripisujemo pravilni prehrani naših psov, zato smo v partnerstvo sprejeli tudi Pasjo mesnico, ki naše pse oskrbuje s surovo prehrano.
Smo aktivni člani kluba K9 iz Novega mesta, kjer treniramo vse naše pse, Nina in Hulk pa sta tudi člana Enote reševalnihi psov K9.

SPOZNAJTE DOUBLE TROUBLE AST EKIPO

Ranko ButinaUstanovitelj psarne

Velik ljubitelj pasme, s katero se je spoznal že dolgo let nazaj. Aktiven v razstavnem svetu, skrbi za načrtovanje parjenj in za kvaliteto pasme.

Ranko ButinaUstanovitelj psarne

Nina LuzarDelo in srce psarne

Vodnica reševalnih psov, aktivna pri šolanju psov, tako za razstave kot tudi za reševanje. Skrbna druga mama mladičkom, ki skrbi za marketing in za spletno trgovino.

Nina LuzarDelo in srce psarne

Pia ButinaNovo upanje

Hči Pia aktivno sodeluje v delovanju psarne. Velikokrat poskrbi za odrasle pse in za mladičke, ko jih imamo. Njena želja je postati veterinarka.

Pia ButinaNovo upanje

SPOZNAJTE NAŠE PSE

Košarica
  • V košarici ni izdelkov.