SPOZNAJTE NAS

KDO SMO

Smo vzreditelji Ameriških staffordov iz Slovenije, natančneje iz Dolenjske. Naša psarna je vpisana v FCI register pod številko 04/2017. Zavzeto se ukvarjamo z vzrejo te čudovite pasme že od leta 2017, čeprav smo se z njo srečali že mnogo let prej.
Naša strast do vzreje se kaže skozi predanost, čas in energijo, katero vlagamo v vsakega posameznega psa. Nismo zgolj vzreditelji, temveč tudi predani vodniki, trenerji, ljubitelji in kinologi. Vsak pes, ki ga imamo, je za nas nekaj izjemnega, saj vsak nosi svoje unikatne potenciale, ki jih vztrajno razvijamo. Naši psi niso le del našega življenja, temveč so tudi pomemben del naše družine.

VIZIJA IN POSLANSTVO

Naše poslanstvo je zagotoviti zdrave in stabilne mladičke, ki pa ne smejo izgubiti niti kančka temperamenta, ki ga pričakujemo pri vsakem Ameriškem staffordu. Ta značaj je ključen za uspešno šolanje in delo s psom. Naša predanost standardu pasme je osrednja, zato skrbno izbiramo paritvene kombinacije, pri čemer se osredotočamo izključno na preverjeno zdrave in stabilne samce. Naši cilji vključujejo doseganje odličnih rezultatov na mednarodnih pasjih razstavah, obenem pa tudi aktivno sodelovanje v delovnih in športnih disciplinah, kot so IPO, reševanje, poslušnost in podobno. S tem želimo izkazati in razvijati potenciale naših psov ter prispevati k celovitemu napredku pasme.

O pasmi Ameriški Stafordširski Terier

Psi te pasme so zelo pozorni, prijazni in inteligentni. Po značaju so odlični čuavjij in zaščitniški do družine. Staford je zelo vesel in samozavesten pes, ki je ob pravilni socializaciji in vzgoji lahko nežen in ljubeč do ljudi, do otrok ter ostalih živali. Je dobrosrčen, zabaven, zelo zvest in pripravljen ugoditi lastniku.

Na družino se zelo močno naveže, zato je odličen družinski spremljevalec. Je tudi pogumen, zanesljiv in pameten pes čuvaj, poln življenja. Potrebuje kar veliko fizične aktivnosti in mentalne stimulacije, in je bolj primeren za lastnike, ki imajo izkušnje z vzgojo in šolanjem. Brez težav lahko biva v stanovanju, ob primerni aktivnosti na prostem.

 

spoznajte double trouble ekipo

Ranko Butina

Ustanovitelj psarne

Velik ljubitelj pasme, s katero se je spoznal že dolgo let nazaj. Aktiven v razstavnem svetu, skrbi za načrtovanje parjenj in za kvaliteto pasme.

Nina Luzar

Delo in srce psarne

Vodnica reševalnih psov, aktivna pri šolanju psov, tako za razstave kot tudi za reševanje. Skrbna druga mama mladičkom, ki skrbi za marketing in za spletno trgovino.

Pia Butina

Asistentka

Hči Pia aktivno sodeluje v delovanju psarne. Velikokrat poskrbi za odrasle pse, ko smo odsotni na razstavah. Aktivna pa je tudi pri skrbi in socializaciji mladičkov.

NAŠ POGLED NA VZREJO

Kaj pomeni biti vzreditelj? Ta naziv ima za nas izreden pomen, saj ga obravnavamo izjemno resno. Naše korenine segajo v daljno preteklost, saj smo leta in leta načrtovali, preden smo registrirali našo psarno pri FCI. Pravila, ki smo jih postavili že takrat, še danes predstavljajo temelj naše vzreje. Vzreja pa se ne omeji zgolj na legla in mladičke, ampak je del našega vsakdana. Skrb za naše pse, dnevni sprehodi, treningi, socializacija, razstave in vzreja so sestavni del našega vsakdana. Ne bi smeli spregledati tudi dejstva, da se moramo marsičesa odreči. Dajanje naših psov na prvo mesto pred vsemi drugimi potrebami je za nas nekaj povsem naravnega. Skorajda nimamo prostih dni, in ko si le vzamemo dopust, nas vedno spremljajo nekateri naši psi. So naša prva skrb ob prebujanju in zadnja pred spanjem.

Ker naša psarna raste iz leta v leto, to za nas pomeni še več dela in še manj prostega časa, še več finančnih vložkov in investicij, več treningov in več razstav.

Pogosto slišimo od prijateljev ali znancev: ”S tem se da veliko zaslužiti” .Če površno pogledamo, se zdi, da je vzreja dobičkonosna. Vendar to velja predvsem za “dvoriščno vzrejo”. Kaj točno je to? To so samooklicani vzreditelji, ki imajo eno psico, mogoče tudi samca, in enkrat letno opravijo leglo. Njihovo vzrejno delo se tu začne in konča. Naša zgodba pa je daleč od tega. Finančni vložki, ki jih namenjamo našim psom in vsem povezanim zadevam, so veliko večji od prihodkov. Brez rednih služb nam to zagotovo ne bi uspelo. Stalne investicije v njihovo okolje in prostor, da imajo najboljše pogoje, so nenehne. Potovanja, razstave, prijave, handling – to vse predstavlja velike stroške. Računi za zdravstvene teste in veterinarske storitve so enormni. Vložki v legla in skrb za mamicah se vsako leto povečujejo, saj si prizadevamo ponuditi mladičkom še več. Ne gre pozabiti na kakovostno prehrano. Vendar je to cena, ki smo jo pripravljeni plačati, da našim psom, tako odraslim kot tudi mladičem, zagotovimo najboljšo skrb.

Spoznajte glavne akterje Double Trouble Ast psarne

NAŠI PSI

ASKA LONG STEP

INTER CH, MULTI CH, MULTI BIS, MULTI BISS

JCH Srbija, JCH Makedonija, GRAND JCH.Makedonija, JCH. Belorusija JCH.Rusija, GRAND JCH. Rusija, J.National Breed Club Winner Rusija, CIS J.Winner Belorusija

CH.National Club Winner, RFK.CH.3x, CH.Rusija, CH.Črna Gora, CH.Makedonija, GRAND CH.Makedonija, CH.BIH, Grand CH. BIH, CH.Hrvaška, GRAND CH.Hrvaška, CH.Slovenija, GRAND CH.Slovenija, CH.Srbija, CH.Slovaška, Ch.Poljska

WORLD DOG SHOW 2. /open class

G POWER LONG STEP
DOUBLE TROUBLE AST

Multi Puppy BIS, Multi Junior BIS, MULTI JCH

JCH Srbija, JCH Romunija, JCH Slovaška

Specialka PANON CUP 2023 – JUNIOR CLUB WINNER

JACKPOT
DOUBLE TROUBLE AST

MULTI JCH, MULTI CH

JCH Slovenija, JCH Srbija

CH Srbija, CH Romunija, Grand CH Romunija, CH Črna Gora, CH Makedonija, Grand CH Makedonija, CH BIH, CH Slovenija, CH Hrvaška

Specialka Panon Cup 2023 Intermedia Club Winner

JOKER LONG STEP
DOUBLE TROUBLE AST

MULTI Baby BIS, MULTI Puppy BIS, MULTI JCH, MULTI CH

JCH Romunija, JCH Črna Gora, Grand JCH Črna Gora, JCH BIH, JCH Kosovo, JCH Srbija, JCH Madžarska, JCH Makedonija

CH Srbija, Grand CH Srbija, CH Makedonija, Grand CH Makedonija, CH BIH, Grand CH BIH, CH Kosovo,

WDS Brazilija 2022 Junior – 4,

Specialka Prilep Črna Gora Junior Club Winner

Specialka Panon Cup 2023 Intermedia – RCAC, EDS 2023 – V3

AMSTAFF MAJOR 2023 BEST JUNIOR MALE

COOKIE
DOUBLE TROUBLE AST

MULTI Baby BIS, MULTI Puppy BIS, MULTI JCH, MULTI CH

JCH Slovenija, JCH Črna gora, JCH Makedonija, Grand JCH Makedonija, JCH Hrvaška, JCH Albanija, JCH BIH

CH Romunija, CH Makedonija, Gradn CH Makedonija, CH BIH, CH Slovenija

ODYSEY
TAURUNUM ANGEL'S

REŠEVALNI PES

JCH Srbija, JCH Črna Gora

Delovni izpiti: A, B-Bh, IBGH-1, IBGH-2

Predizpit reševanje pogrešanih oseb (RH FL-V)
Izpit A reševanje pogrešanih oseb (RH FL-A)

 

MY CRAZY DREAM
CHALLE SALLE

INTER CH, MULTI BIS, MULTI BISS, MULTI JCH, MULTI CH

JCH Makedonija, JCH Črna Gora, JCH BIH, JCH Romunija, 

CH Bolgarija, CH BIH, CH Črna Gora, Grand CH Črna Gora, CH Makedonija, Grand CH Makedonija 

Amstaff Major Puppy Winner 

VASIANUM
EXTREME BEAUTY

Delovni izpiti: A, B-Bh

Naši partnerji

Double Trouble Dog

SPLETNA TRGOVINA

Leta 2020 smo ustanovili lastno spletno trgovino s pasjo opremo leta. Cilj je bil zagotoviti izdelke, ki bodo omogočili zagotavljanje najvišje kakovosti življenja za naše pse in za pse iz naše vzreje. Naša ponudba vključuje vzdržljive pasje igrače PlayDog, narejene iz ekološke gume, ki smo jih preizkusili na lastnih psih z odličnimi rezultati. Razvili smo tudi kolekcijo Double Trouble pasjih ovratnic, povodcev in pasjih plaščev s poudarkom na varnosti, vzdržljivosti in estetiki. Neprestano izboljšujemo in širimo našo ponudbo ter trg Double Trouble izdelkov tudi v tujino. Pri nas lahko naši Double Trouble lastniki najdejo vse, kar potrebujejo za prihod mladička v svoj dom, vključno z igračami, ovratnicami, povodci, posodami in drugo opremo.