KDO SMO

Smo vzreditelji Ameriških staffordov iz Slovenije, natančneje iz Dolenjske. Naša psarna je vpisana v FCI register pod številko 04/2017. Zavzeto se ukvarjamo z vzrejo te čudovite pasme že od leta 2017, čeprav smo se z njo srečali že mnogo let prej.
Naša strast do vzreje se kaže skozi predanost, čas in energijo, katero vlagamo v vsakega posameznega psa. Nismo zgolj vzreditelji, temveč tudi predani vodniki, trenerji, ljubitelji in kinologi. Vsak pes, ki ga imamo, je za nas nekaj izjemnega, saj vsak nosi svoje unikatne potenciale, ki jih vztrajno razvijamo. Naši psi niso le del našega življenja, temveč so tudi pomemben del naše družine.

VIZIJA IN POSLANSTVO

Naše poslanstvo je zagotoviti zdrave in stabilne mladičke, ki pa ne smejo izgubiti niti kančka temperamenta, ki ga pričakujemo pri vsakem Ameriškem staffordu. Ta značaj je ključen za uspešno šolanje in delo s psom. Naša predanost standardu pasme je osrednja, zato skrbno izbiramo paritvene kombinacije, pri čemer se osredotočamo izključno na preverjeno zdrave in stabilne samce. Naši cilji vključujejo doseganje odličnih rezultatov na mednarodnih pasjih razstavah, obenem pa tudi aktivno sodelovanje v delovnih in športnih disciplinah, kot so IPO, reševanje, poslušnost in podobno. S tem želimo izkazati in razvijati potenciale naših psov ter prispevati k celovitemu napredku pasme.

Pasma Ameriški Stafordširski Terier

Psi te pasme so zelo pozorni, prijazni in inteligentni. Po značaju so odlični čuavjij in zaščitniški do družine. Staford je zelo vesel in samozavesten pes, ki je ob pravilni socializaciji in vzgoji lahko nežen in ljubeč do ljudi, do otrok ter ostalih živali. Je dobrosrčen, zabaven, zelo zvest in pripravljen ugoditi lastniku.

Na družino se zelo močno naveže, zato je odličen družinski spremljevalec. Je tudi pogumen, zanesljiv in pameten pes čuvaj, poln življenja. Potrebuje kar veliko fizične aktivnosti in mentalne stimulacije, in je bolj primeren za lastnike, ki imajo izkušnje z vzgojo in šolanjem. Brez težav lahko biva v stanovanju, ob primerni aktivnosti na prostem.

NAŠ POGLED NA VZREJO

Kaj pomeni biti vzreditelj? Ta naziv ima za nas izreden pomen, saj ga obravnavamo izjemno resno. Naše korenine segajo v daljno preteklost, saj smo leta in leta načrtovali, preden smo registrirali našo psarno pri FCI. Pravila, ki smo jih postavili že takrat, še danes predstavljajo temelj naše vzreje. Vzreja pa se ne omeji zgolj na legla in mladičke, ampak je del našega vsakdana. Skrb za naše pse, dnevni sprehodi, treningi, socializacija, razstave in vzreja so sestavni del našega vsakdana. Ne bi smeli spregledati tudi dejstva, da se moramo marsičesa odreči. Dajanje naših psov na prvo mesto pred vsemi drugimi potrebami je za nas nekaj povsem naravnega. Skorajda nimamo prostih dni, in ko si le vzamemo dopust, nas vedno spremljajo nekateri naši psi. So naša prva skrb ob prebujanju in zadnja pred spanjem.
Ker naša psarna raste iz leta v leto, to za nas pomeni še več dela in še manj prostega časa, še več finančnih vložkov in investicij, več treningov in več razstav.

Pogosto slišimo od prijateljev ali znancev: ''S tem se da veliko zaslužiti'' .Če površno pogledamo, se zdi, da je vzreja dobičkonosna. Vendar to velja predvsem za "dvoriščno vzrejo". Kaj točno je to? To so samooklicani vzreditelji, ki imajo eno psico, mogoče tudi samca, in enkrat letno opravijo leglo. Njihovo vzrejno delo se tu začne in konča. Naša zgodba pa je daleč od tega. Finančni vložki, ki jih namenjamo našim psom in vsem povezanim zadevam, so veliko večji od prihodkov. Brez rednih služb nam to zagotovo ne bi uspelo. Stalne investicije v njihovo okolje in prostor, da imajo najboljše pogoje, so nenehne. Potovanja, razstave, prijave, handling – to vse predstavlja velike stroške. Računi za zdravstvene teste in veterinarske storitve so enormni. Vložki v legla in skrb za mamicah se vsako leto povečujejo, saj si prizadevamo ponuditi mladičkom še več. Ne gre pozabiti na kakovostno prehrano. Vendar je to cena, ki smo jo pripravljeni plačati, da našim psom, tako odraslim kot tudi mladičem, zagotovimo najboljšo skrb.

Podelitev TOP TERIER za leto 2021 - Aska 1.mesto, Boss 3.mesto
My Crazy Dream Challe Salle in njegovi dosežki v Črni Gori
Odkrivanje Dolenjskih lepot
World Dog Show - 2021
Amstaff Major - 2021 Slovenija
Opravljen izpit za reševalnega psa - vodnica Nina in Hulk
Na morju s Hulkom in Asko
Aska postala Šampion Slovenije
Cacib Karlovac, Jackpot & Aska
Joker Long Step Double Trouble Ast
Search and Rescue training - Hulk & Nina

DOUBLE TROUBLE SPLETNA TRGOVINA

V želji, da našim psom in psom iz naše vzreje zagotovimo najvišjo kakovost življenja, smo leta 2020 ustanovili lastno spletno trgovino s pasjo opremo. Naš osnovni cilj je ponuditi opremo, ki bi zadovoljila potrebe tudi najmočnejših psov in najzahtevnejših lastnikov. Prvo smo na spletne police postavili izjemno vzdržljive pasje igrače PlayDog, izdelane iz močne ekološke gume. Te igrače smo temeljito preizkusili tudi na naših lastnih psih in bili prijetno presenečeni nad rezultati. Zato sedaj povsem zaupamo in priporočamo samo PlayDog igrače.
Poleg ostale opreme, ki je na voljo v naši trgovini, smo leto kasneje razvili lastno kolekcijo Double Trouble pasjih ovratnic in povodcev, na kar smo izjemno ponosni. Poseben poudarek smo namenili varnosti, vzdržljivosti in estetskemu videzu izdelkov. Neprestano se razvijamo na tem področju ter na trg lansiramo nove in še izboljšane izdelke. Naš cilj ni le zadovoljiti slovenske lastnike, temveč smo širili svoj trg Double Trouble izdelkov tudi v tujino. Vedno pripravljamo priporočila glede opreme za nove lastnike, tako da imajo možnost izbrati najboljše in najprimernejše izdelke iz naše ponudbe, za katere jamčimo tudi sami. Na enem mestu lahko tako pridobijo vse, kar potrebujejo za prihod novega člana v svoj dom, vključno z igračami, ovratnicami, povodci, posodami in drugo opremo.

SODELOVANJE

Aktivno sodelujemo s Kinološko zvezo Slovenije in Slovenskim klubom za terierje.
Za zdravje naših psov skrbi veterinarska ambulanta A+Vet z vetrerinarko Ano Zaninovič na čelu.
Velik pomen pripisujemo pravilni prehrani naših psov, zato smo v partnerstvo sprejeli tudi Pasjo mesnico, ki naše pse oskrbuje s surovo prehrano.
Smo aktivni člani kluba K9 iz Novega mesta, kjer treniramo vse naše pse, Nina in Hulk pa sta tudi člana Enote reševalnihi psov K9.

SPOZNAJTE DOUBLE TROUBLE AST EKIPO

Ranko ButinaUstanovitelj psarne

Velik ljubitelj pasme, s katero se je spoznal že dolgo let nazaj. Aktiven v razstavnem svetu, skrbi za načrtovanje parjenj in za kvaliteto pasme.

Ranko ButinaUstanovitelj psarne

Nina LuzarDelo in srce psarne

Vodnica reševalnih psov, aktivna pri šolanju psov, tako za razstave kot tudi za reševanje. Skrbna druga mama mladičkom, ki skrbi za marketing in za spletno trgovino.

Nina LuzarDelo in srce psarne

Pia ButinaAsistentka

Hči Pia aktivno sodeluje v delovanju psarne. Velikokrat poskrbi za odrasle pse, ko smo odsotni na razstavah. Aktivna pa je tudi pri skrbi in socializaciji mladičkov.

Pia ButinaAsistentka

SPOZNAJTE NAŠE PSE