Enota reševalnih psov K9 Novo mesto na Dnevu odprtih vrat vojašnice Jerneja Molana

K9 Novo mesto

REŠEVALNI PSI IN NJIHOVI VODNIKI

Enota reševalnih psov K9 Novo mesto je v nedeljo, 9. junija, ponosno predstavila svoje delo na Dnevu odprtih vrat vojašnice Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki. Dogodek je privabil številne obiskovalce, ki so imeli priložnost spoznati različne reševalne in zaščitne enote ter njihove aktivnosti.

PREDSTAVITEV NAŠEGA DELA

Naša ekipa, ki vključuje izkušene vodnike in njihove reševalne pse, je obiskovalcem pokazala, kako poteka iskanje in reševanje pogrešanih oseb v različnih situacijah. Med njimi sta bila Nina in  Hulk (Odysey Taurunum Angel’s), ki sta s svojimi spretnostmi in predanostjo očarala vse prisotne.

skupaj močnejši

Skupaj z vojaki, gasilci in policisti smo obiskovalcem demonstrirali, kako pomembno je naše sodelovanje in koordinacija pri reševanju življenj. Vsaka enota je predstavila svoje specifične naloge in opremo, ki jo uporablja pri svojem delu. Obiskovalci so lahko videli simulacije reševalnih akcij, preizkusili opremo in se pogovorili z našimi člani o njihovih izkušnjah in izzivih, s katerimi se srečujejo na terenu.

POSLANSTVO

Dogodek je bil odlična priložnost za krepitev vezi med različnimi reševalnimi službami in širšo javnostjo. Ponosni smo, da smo lahko sodelovali in predstavili naše poslanstvo – pomagati ljudem v stiski in reševati življenja.

Enota reševalnih psov K9 Novo mesto bo še naprej z vso predanostjo opravljala svoje poslanstvo in sodelovala z ostalimi reševalnimi službami pri zagotavljanju varnosti in pomoči vsem, ki jo potrebujejo.