Kako postati lastnik stafforda iz naše psarne?

V naši psarni si prizadevamo, da gredo psi iz naše vzreje v prave in odgovorne roke. Zato nam je izbor lastništev največjega pomena pri vzreji.

Ni pomembno, ali želite imeti stafforda za ljubljenčka ali za razstave in vzrejo, vse tretiramo popolnoma enako. Vam pa v primeru želje po vzrediteljstvu ter prisotvovanju na pasjih razstavah svetujemo ter pomagamo pri izboru ustreznega mladiča, ki bo zadovoljiv te potrebe. 

Kako postati lastnik psa iz Double Trouble Ast psarne?

Če ste naredili svojo raziskavo o pasmi Ameriški Staffordshire Terrier in pasma ustreza vam, vaši družini ter vašemu življenju, potem ste že korak bližje, da postanete lastnik stafforda.

Ker pa v naši psarni nismo samo vzreditelji, katerih cilj je oddati svoje mladiče vsakomur, ampak smo v tem z vsem našim srcem, energijo, časom in trudom, dajemo izredno velik poudarek na lastništvu naših mladičev. Potencialne lastnike želimo osebno spoznati in se pogovoriti o vsem, predno se odločimo.  

V naši psarni se ne ukvarjamo samo z vzrejo. Smo tudi trenerji, vodniki in kinologi. Ne spadamo v skupino tistih vzreditelji, ki samico parijo, površno poskrbijo za leglo in oddajo mladiče komur koli pokliče po telefonu, nato pa  do naslednjega legla počivajo. 

Mi se aktivno udeležujemo svetovnih pasjih razstav in specialk po vsem svetu. Letno obiščemo več držav, kot npr.Makedonija, Črna Gora, Italija, Hrvaška, Srbija, Romunija, Bolgarija ter ostale. To od nas zahteva veliko denarja in  časa za potovanja, treninge ter priprave psa,  tako kondicijsko kot tudi razstavno.  Aktivni pa smo tudi na področju šolanja in treniranja naših psov. Trudimo se, da pri vsakemu našemu psu izkoristimo kar največ potenciala, ki ga ima. Vsi naši psi so socializirani in šolani v pasji šoli, z nekaterimi tudi višji programi. Najbolj smo ponosni na našega Hulka, ki aktivno trenira da postane reševalni pes.  Hulk (Odysey Taurunum Angel’s) je aktiven tudi v športnih disciplinah in poslušnosti ter ima narejenih že veliko izpitov. Z vodnico reševalnih psov Nino redno trenirata, tekmujeta  ter se udeležujeta  reševalnih taborov. Do uradnega naziva ”reševalni par” ju loči samo še en izpit, s pomočjo katerega bosta lahko prisostvovala pri iskalnih akcij pogrešanih oseb.Izredno velik poudarek pa dajemo tudi našemu leglu in novopečeni mamici. Naš čas se takrat ustavi in živi samo za njih. Da imajo ustrezno prehrano, čistočo, socializacijo, primerno gibanje ter ustrezno skrb. Ker imamo vsi poleg vzreje tudi službe in šole, za čas naše odsotnosti za mladičke in pse skrbi ”varuška”.  Za ta čas torej zaposlimo odgovorno osebo, trenutno je to reševalka in veterinarka Lucija, kateri zaupamo. Mladiči so tako vedno (24/7) pod našim budnim očesom in nikoli sami. Samo tako lahko zagotovimo ustrezno socializacijo, prav tako pa se s tem postavijo pravila, omejitve ter vzorci, ki jih mladiči nujno potrebujejo. 

Več o našem pogledu na vzrejo si lahko preberete TUKAJ.


POGOJI LASTNIŠTVA:

Lastnik našega psa lahko postanete, če v prvi vrsti zadovoljujete osnovne pogoje:

  • se zavedate, da kupujete psa za naslednjih 10-15 let in ste pripravljeni za njega poskrbeti skladno z zakonom ter mu zagotoviti kvalitetno hrano, gibanje, šolanje, vzgojo ter veterinarsko oskrbo;
  • ste polnoletna oseba in se zavedate odgovornosti lastništva ter poznate osnove pasme Ameriški Stafforshire Terrier, ter česa je ta pasma sposobna. Sposobna v smislu ne samo ljubezni, zaupanja in šolanja, vendar tudi se zavedate njegove moči.
  • Pričakujemo, da je lastnik stafforda karakterno močna oseba, ki zna postaviti meje in omejitve ter  vzpostaviti avtoriteto.
  • psa kupujete izključno zase in ne v imenu tretje osebe, preprodaja psa je prepovedana. Če se novi lastnik odloči (zaradi nekih okoliščin in osebnih razlogov), da ne more za psa več skrbeti, mora o tem obvestiti nas. V tem primeru skupaj najdemo ustrezno rešitev, ki je najboljša za psa.
  • boste psu v času razvoja še naprej nudili ustrezno socializacijo in šolanje. Temu dajemo v naši psarni velik poudarek, saj se s šolanjem gradi odnos vodnika/psa, postavi se avtoriteta, ki še kako prav pride, ko majhen kuža zraste v močnega stafforda.
  • mu boste nudili ustrezen prostor, prilagojen  njemu. Ne zahtevamo, da imate hišo z ograjenim vrtom, ne zahtevamo da pes spi na kavču v stanovanju…zahtevamo pa, da ima ustrezen in prilagojen prostor. Če je to zunaj v pesjaku, mora biti ustrezno zaščiten vremenskim razmeram, in v primeru hude vročine/mrazu, se ga prestavi v notranje prostore. 

Z vsakim lastnikom se podpiše pogodba, kjer so predstavljena uvodna določila, medsebojna razmerja in kjer so zavedene dolžnosti tako novega lastnika kot dolžnosti in odgovornosti nas, vzrediteljev. 

Torej, če želite postati lastnik Ameriškega Staffoda za ljubljenčka, za vzrejo oziroma razstavnega značaja ali imate vprašanje glede prihajajočega legla, nas pokličite ali pošljite E-pošto.

V sporočilu napišite :

  • kontaktne podatke (telefonsko številko, kraj bivanja);
  • si želite samčka ali samičko;
  • zakaj ste se odločili za pasmo Ameriški Staffordshire Terrier;
  • kakšen je vaš namen (ljubljenček, nadaljnja vzreja, razstave,..).

S tem se boste vključili na seznam potencialnih lastnikov. Redno vas bomo obveščali o novostih prihajajočega legla (pričetek gonitve, parjenje, kotitev,…). Nato se bomo z izbranimi iz seznama osebno srečali in spoznali ter izvedli postopek rezervacije.

Če pa ste resni in želite mladička rezervirati vnaprej, pa nas pokličite oz.čim prej pišite, da se pričnemo usklajevati za srečanje in rezervacijo. 

Veselimo se vašega kontakta in vas lepo pozdravljamo.

Ekipa DOUBLE TROUBLE AST

Tel.št.

+386 51 275 707

E-mail

info@doubletrouble-ast.comKontakt

Klikni in stopi v stik z nami