Amstaff Major in Specialka za terierje

Končno je prišle dogodek, ki smo ga dočakali tudi v Sloveniji. Dne 4.septembra je pod okriljem Slovenskega kluba za terierje odvila največja mednarodna specialna razstava za ameriške staffordshire terrierje – AMSTAFF MAJOR 2021. 

Prijavljenih je bilo kar 215 staffordov in moramo priznati, je res nekaj najlepšega na enem mestu videti toliko psov in vzrediteljev, s katerimi smo izmenjali marsikatero besedo. Druženje z dolgoletnimi poznavalci te pasme je bilo več kot odlično in res upamo, da se bomo z nekaterimi zopet srečali na kakšnem  podobnem srečanju.

Prireditveni prostor je bil v čudoviti naravi Polhovega Gradca. In razstave smo se udeležili tudi v naši psarni z našo psico ASKA LONG STEP.

V razredu ”ODPRTI”, kjer je bilo kar 20 samic, se je Aska odrezala zelo dobro, saj je bila izbrana v ožji izbor 6-ih najboljših psic iz celega sveta in prejela oceno ODLIČNO. Žal ji je stopnička ušla za las, vendar smo glede na njeno utrujeno stanje tisti dan zelo zadovoljni z rezultatom in z izborom sodnice Helen Tonkson iz Estonije.

V nedeljo, 5.9. pa je na istem prostoru potekala specialna razstava terrierjev (FCI3), kjer je bilo poleg ostalih terierjev iz tretje FCI skupine prijavljenih kar 107 ameriških staffordov. Tokratna skupina  v razredu ”odprti” je štela 12 samic, in Aska se je res izkazala in pokazala svoj temperament tudi v ringu ter prepričala sodnika Richarda Powella iz ZDA, ter osvojila odlično 2.mesto .

ASKA LONG STEP

AMSTAFF MAJOR – 4.9.2021 Slovenija
Sodnica: Helen Tonkson, Estonija

Razred odprtih: ocena ODLIČNO / ožji izbor 6ih samic od 20ih.Polhograjski Dolomiti Terrier Show- 5.9.2021 Slovenija
Sodnik : Richard Powell, ZDA

Razred odprtih: 2 / 12

Handler: Vladimir Bursać

Photo: Željko Novakov