Srečanje Double Trouble AST lastnikov

V soboto, 21.10.2017, smo se z Double Trouble lastniki dobili v Ljubljanskem živalskem vrtu. Pospremilo nas je prečudovito sonce in lep dan, ki pa je bil v dobri družbi lastnikov naših kužkov še lepši.
Na srečanje smo se podali tako z mamico Exo, kot tudi z našim najnovejšim članom naše psarne – Hulkom.
Hulk je vse kužke zelo lepo pozdravil in jih vabil k igri. Medtem ko pa je Exa prevzela strogo vlogo. Skozi ves čas je svoje mladičke spravljala v red, če so se ji hoteli postaviti po robu. Če pa se je kdo od njih že na začetku podredil, pa ga je ljubeznivo polizala in pockrljala. A le za kratek čas – mislimo, da je pripadnica trde vzgoje :).

Vsi amstaffi so že tako veliki, stari že 8 mesecev. Med sprehodom po živalskem vrtu smo se pogovorili s prav vsakim lastnikom, izvedeli nekaj o vsakdanjem življenju vsakega posameznega kužka in odgovorili na nekaj vprašanj. Na koncu prijetnega sprehoda in spoznavanja prebivalcev živalskega vrta, smo se ob pijači in dobri družbi izmenjali še nekaj zanimivih zgodb, ki so jih lastniki opisovali za svoje AST-e.

Lastnica Abby Love nam je hudomušno opisala, kako je potekal prvi sprehod z malo Abby na povodcu. Prvič se je na sprehod odpravila z dvema malima otrokoma in otroškim vozičkom, zelo samozavestno. Ker je bila Abby še zelo majhna, ji je sprehod na povodcu predstavljal nekaj težav. Vse je izgledalo zelo naporno, pravi. Ampak sta se ena na drugo hitro navadile in naučile lepe hoje ob vozičku.

Tudi z Avo Bello ni bilo najlažje na začetku, pravi lastnik Rado. Hitro je ugotovil, da je utrujena Bella veliko bolj pridna, zato jo je pred kratkim tudi pričel vključevati v svoje aktivnosti, ki jih ima zelo rad – pohodništvo in planinarjenje. Bravo Bella, prava športnica.

Amy Rose (Rea) je tudi zelo živahna, z dnevnimi dolgimi sprehodi pa postane pravi angleček. Lastnika pravita, da je z nekaj šolanja postala prava damica, ki pa ni skoraj nikoli sama. Velikokrat jo popazi tudi družinska članica Hana, s katero uživata ob delanju selfijev.

Amber Rose je še vedno prava navihanka. Lastnika sta nam pripovedovala, kakšni so bili začetki, ko je zgrizla vsako stvar, ki jo je lahko. Od WC papirja, do škatle, tudi na les se je že spravila. Danes je Amber najbolj pridna psička v pasji šoli, katero redno obiskujejo in pravijo, da je šola bistveno izboljšala povezanost med Amber in njimi, jih naučila veliko strpnosti ter da je lahko učenje preko nagrad in igre zabavno.

Arlot Black (Ari) je že pravi fant. Malce je večji in močnejši od svojih sestric, kar je na srečanju tudi večkrat pokazal. Je zelo igriv in zabaven, pravi lastnik. Zelo je navezan na ostale člane družine, na dve hčerki, ki se zelo radi igrata z njim. Pravi, da takoj ko punce zapustijo dom, joka in cvili od žalosti, kot da grejo za vedno. To je ljubezen.

Družina AC/DC Girl je na svojo psičko zelo ponosna. Skupaj z njo so obiskali svojo prvo razstavo, na kateri se je odrezala odlično, in v tem tempu želijo tudi nadaljevati. Pravijo, da je izredno pametna, kar je pokazala že prvi dan prihoda domov, ko je na čisto prvem sprehodu švignila sama proti domu in jih pričakala pred vhodnimi vrati. Kako si je zapomnila pot domov, še danes ne vedo. Ampak očitno je AC/DC točno vedela, da je to družina, ki ji bo nudila veliko ljubezni in časa. To je njen dom.

Na žalost se srečanja lastnikov nista mogla udeležiti lastnika Alessie in Ashtona Stara. Smo se pa z njimi slišali in tudi srečali, tako da smo v stiku.

Ashton je že večji od svoje mamice Exe, postaja pravi moški predstavnik te pasme. Je zelo trmast in malce len, pojedel pa bi celega vola, če bi lahko. Njegova družina ga vsakodnevno razvaja, še posebno oče od lastnice, ki se je v Ashtona zaljubil že pri prvem obisku legla. In ta ljubezen bo trajala še dolgo.

Alessia (Lexi) je prava kraljica Gorenjske, pravi lastnik. Skupaj preživljata veliko časa, in se učita tudi španskih ukazov, kateri ji gredo odlično.

Poglejte si nekaj utrinkov iz prvega srečanja Double Trouble AST lastnikov. Ponovimo čez eno leto, če ne prej.

Exa in Hulk pripravljena za prvo srečanje.
Skupinska slika – živalski vrt LJubljana, prvo srečanje Double Trouble AST lastnikov
Sprehod po živalskem vrtu
Sproščeno sprehajanje in klepetanje z lastniki
Amy Rose (Rea)
Amber in Arlot v igri
Hulk in Abby Love v spoznavnem trenutku.
Amber Rose
Abby Love
Arlot Black (ARI)
AC/DC Girl