PlayDog – najbolj nore pasje igrače na trgu

Večni problem lastnikov staffordov ter ostalih pasem, ki imajo močne ugrize je, da pasje igrače na trgu ne zdržijo dolgo. Ponudba tovrstnih igrač se je v zadnjih letih tako zelo razširila, da so lastniki pogosto v dilemi, kaj dejansko izbrati.

Vsak pes potrebuje igrače, ki so ključnega pomena za vzgojo in socializacijo. Igranje z ustrezno izbrano igračo zaposli psičkove šape, čeljust in misli. S tem se energija preusmeri v nekaj produktivnega, zmanjšuje stres, dolgočasje in osamljenost, predvsem pa se vzpostavlja močna povezanost med vodnikom in psom. Zmanjšuje pa tudi škodo, ki jo ostri zobje lahko pustijo na pohištvu ali čevljih.

Da je pasja igrača NUJNA za zdrav razvoj psa, tako telesnega kot tudi metalnega in karakternega, nam je jasno. Potem pa se pojavi še eno vprašanje :

Katero igračo izbrati, da bo za mojega psa zanimiva in da bo obstojna?

Danes je ponudba pasjih igrač na trgu zelo bogata…od plišastih igrač, žogic, frizbijev, pullerjev in kongov. ”Odlično, tole bo zagotovo zdržalo dolgo!” je prepričanje vsakega lastnika, ko za take močne in vzdržljive igrače veliko odštejejo. Potem pa igračo spoznajo s svojim psom, in kaj kmalu je raztrgana ali vsaj načeta!

In potem je na trg prišla blagovna znamka PlayDog.

Predstavljamo vam nabor PlayDog igrač, ki jih odlikuje obstojna eko guma. Igrače so vzdržljive in dolgo obstojne, imajo pa svoj namen. Vse niso namenjene grizenju in žvečenju. Nekatere so izdelane iz obstojnejše gume ravno iz razloga namena. Druge so bolj elastične, tretje trše. Zato pri izbiri ustrezne igrače za tvojega kosmatinca dobro premisli, kaj želite z igračo doseči. Zato predstavljamo vse PlayDog igrače, ki so na voljo v naši Double Trouble Trgovini, 

PlayDog PULL

Prvi izdelek na trgu je bil PlayDog Pull – Na začetku smo bili vsi skeptični. ”No, še ena gumijasta pasja igrača ki obljublja večnost in vzdržljivost! Ker je bila zanimive in atraktivne oblike, smo eno naročili in testirali . Nad rezultati smo bili navdušeni. Ne samo da je narejena iz izredno močne eko gume, ki je varna za pasje zobe, prav tako so psi nori na njega.

Pull je namenjen treningom, igri vodnika/psa, lahko pa ga tudi obesite na močnejšo vejo drevesa, vi pa med tem časom spijete kakšno kavo in uživate nad zabavo, ki se dogaja na vašem vrtu. Svetujemo, da Pull po igri pospravite, naj ne bo psu vedno na voljo. S tem boste zanimanje za igračo obdržali še dolgo. 

PlayDog RING

Ring je gumijasta pasja  igrača v obliki kroga, ki je oblikovana tako, da bo v rokah vodnika izredno stabilna. Zaradi svoje mehkobe jo imajo psi izredno radi, saj je izredno prožna in mehka za zobe. In to je tudi največja razlika od PlayDog Pulla. 

Od Pulla se Ring razlikuje tudi po teži, saj tehta kar 1kg, to pa zato ker je krog v celoti poln in zato omogoča izredno obstojnost in trpežnost. Namenjen je aktivni igri vodnik/pes, s katero vzpodbujate plenski nagon. Z vlečenjem ringa pa pes tudi razvija vse telesne mišice in izboljšuje ugriz, ter s tem sprošča odvečno energijo. 

Ring se lahko tudi obesi na vejo drevesa. Zaradi malce močnejše gume (od Pulla) je tudi primeren za grizenje in žvečenje. 

PlayDog RING EXTREME

Ta Ring se od klasičnega ringa razlikuje od svoje ekstremnosti. Ring Extreme je narejen iz temnejše, še bolj močnejše gume. Si predstavljate, da imate pasjo igračo, ki bo zdržala pol leta, leto ali še več?  In verjemite, igrača bo zdržala še veliko dlje. V naši psarni  imamo v uporabi enega klasičnega in enega extreme ringa, in oba sta še v prvotnem stanju. 

Vsekakor je tudi namen tega Ringa vlečenje in igri vodnika/psa, po končani igri pa lahko ring brez problema pustite psu da se tudi sam malce poigra z njim. 

PlayDog BONE XL 

PlayDog BONE je gumijasta igrača v obliki kosti in je namenjena žvečenju in igri metanja in prinašanja. Kost je vedno bila sinonim za psa, zato so pri Playdog razvili kost, ki je ne bodo zlahka uničile še tako močne pasme. 

Žvečenje pravih kosti je lahko zelo nevarno.  Raje psu privoščite izredno vzdržljivo gumijasto kost, narejeno iz najmočnejše gume. 

Zaradi svoje velikosti, je PlayDog BONE XL namenjen za srednje pasme in velike pasme psov. Na voljo pa je tudi majhna različica, BONE S, ki pa je namenjena majhnim pasmam ali mladičkom. 

PlayDog STICK

PlayDog STICK je najboljši nadomestek lesenim palicam. Nekateri psi na sprehodih enostavno obožujejo tekati za palicami, kar pa zna biti izredno nevarno. Verjetno ste že opazili razna opozorila veterinarjev, da palice niso primerne za pasjo igro, saj se jim ob teku lahko zataknejo v gobec ali čeljust, in je lahkot tudi smrtno nevarna igra.

Zato na sprehod raje vzemite Playdog stick in zadovoljite psa z varno PlayDog palico.

PlayDog BALL

BALL je gumijasta žoga za vse pasje navdušence na žogice. Nekateri še vedno uporabljajo teniške žogice, kljub temu da je bilo na to temo povedano res veliko negativnega. Te  žogice (res da jih lahko dobimo zastonj), zelo hitro razpadejo na koščke, ki jih pes pogoltne, kar pa je lahko tudi smrtno nevarno. Izdelane so iz filca, ki je abraziven in obrablja pasje zobe. Tako da se od takih žogic raje poslovite in kupite obstojno in varno žogico PlayDog Ball.

Preizkušena je najbolj zahtevnih pasmah in je od podobnih žogic na tržišču še bolj obstojna in vzdržljiva kot ostale. Je iz najbolj močne eko gume, zato je tudi malce težja in zato tudi izredno vzdržljiva.  Če pa boste notri skrili slastne priboljške ali namazali notranjost Ball-a z arašidovim maslom, pa bo še bolj zanimiva.

PlayDog FRIZBI

PlayDog FRIZBI je najbolj nor frizbi na trgu. Primeren za dolge in natančne lete, tudi za manj izkušene letalce.

Elastična gumijasta pasja  igrača, katera bo navdušila prave pse. Narejen je iz bolj elastične gume, ki je tudi lažja. Zato frizbi tudi lahko leti zelo zelo daleč. Vsekakor pa zaradi svoje tankosti in lahkosti ter mehkobe ni namenjen grizenju in žvečenju. 

Frizbi ni zaposlitvena igrača in je namenjena igri metanja/prinašanja

PlayDog CHEW

CHEW je gumijasta pasja  igrača, ki je namenjena predvsem igri metanja in prinašanja, pa tudi za žvečenje. Je izredno poskočen ina zato za pse zelo zanimiva. Če pa boste notri skrili slastne priboljške ali namazali notranjost Chew-ja z arašidovim maslom, pa bo še bolj zanimiva. 

PlayDog Chew je na voljo v treh velikostih oz.strukturah:

  • chew xl junior: namenjen  srednjim in večjim pasmam, tudi mladičem, saj je iz malce mehkejše gume;
  • chew xl: iz trše gume, za srednje in večje pasme
  • chew L: namenjen manjšim pasmam ali mladičem.
 

Če vas še nismo prepričali, potem se prepričajte sami.

Vse PlayDog pasje igrače na voljo TUKAJ.