Sledni povodec 10m – moder

14,50

  • Dožina 10m
  • material: najlon
  • obvezen pripomoček za šolanje odpoklica

Ni na zalogi

Product Information

Sledni povodec modre barve – dolžina 10m

Sledni povodec je nujna oprema za vse novopečene lastnike psov, pa naj bo to mladiček ali odrasel pes v procesu šolanja.
Morda smo že kdaj bili v nemogoči situaciji, ko nam kuža pobegne, se nam na noben način ne pusti prijeti in se ne odziva na naše klice? Ker je psa skoraj nemogoče ujeti, če si sam tega ne želi, je sledni povodec ključen pri učenju in šolanju in nam zagotovi, da do te situacije ne pride!

Sledni povodec uporabljamo za:

  • Učenje odpoklica: Odpoklic je eno izmed najpomembnejših povelj, katerega mora obvladati čisto vsak pes, saj se gre za njegovo varnost in varnost okolice.
  • Omejevanje gibanja: Če nismo dovolj gotovi v odpoklic našega psa in se nahajamo v neznanem okolju, lahko psu zagotovimo nekoliko bolj svobodno gibanje s slednim povodcem, katerega imamo vedno v dosegu.
  • Pri treningu: V kolikor s psom treniramo kakšnega od pasjih športov ali poslušnost, lahko na poligonu uporabimo dolgi povodec, da ima pes še vedno svobodo gibanja, mi pa ga lahko ob nepredvidenem dogodku vseeno nadzorujemo.
  • Pri šolanju reaktivnega psa: Ker kljub dobrem odpoklicu našega psa, nikdar ne moremo 100% nadzorovati okoliščine, je uporaba slednega povodca pri reaktivnih psih priporočljiva.

Čeprav se nam več metrski trak zdi neroden za uporabo in raje posežemo po fleksiju, pa je sledni povodec neprecenljivo orodje pri šolanju psa, saj nam omogoči, da psa naučimo zanesljivega odpoklica in prostega gibanja. Pri močnejših pasmah kot so stafford, pittbull, doberman,… je slednji povodec še kako dobrodošel .

Slednega povodca v večini primerov ne držimo v rokah, ampak ga pripnemo psu na oprsnico in pustimo, da po tleh prosto drsi za njim. Pes se bo dodatka kmalu navadil, seveda pa se lahko občasno zgodi, da se zatakne za kakšno oviro.

Material: najlon

Dožina: 10m

 

Morda vam bo prav tako všeč…