Naš pogled na vzrejo

Leglo 2019

Kako v naši psarni poskrbimo za male kepice?

Kakšen je naš pogled na vzrejo? Kje se začne, in kje konča?

Za vsako naše leglo najlepše poskrbimo. Poseben prostor v hiši, prirejen posebej za mladičke in mamico poskrbi, da so kepice vedno na ustrezni temperaturi, v izredno čistem okolju ter v stalnem stiku z nami. Ko mladički pridejo na svet, za nas televizija in telefoni ne obstajajo…nekaj najlepšega je vsak trenutek preživeti z njimi in z mamico.

Vedno zagotovimo najboljšo prehrano tako za mamico kot tudi za mladičke. Velikokrat planiramo, da imamo leglo v spomladanskih ali poletnih meseci, zato da lahko mladički velik del dneva preživijo zunaj, na našem velikem ograjenem travniku, kjer z raziskovanjem okolice pridobijo vsa ustrezna znanja ter so deležni prve socializacije. Mladičke tudi mentalno zaposlimo, z najrazličnejšimi igračami in ovirami. Prav tako pa se z velikim stikom trave že učijo čistoče, kar je vedno prednost za novopečene lastnike.

Z mladički ustvarimo posebno vez in ljubezen. Zato je za nas izredno pomembno, h kakšnim lastnikom odhajajo naši kužki. Zato se vsako leto z vsemi potencialnimi lastniki podrobno pogovorimo, se osebno spoznamo, želimo da nas obiščejo in se tudi sami prepričajo, kako v naši psarni poskrbimo za vse štirinožne prijatelje. Osebni stik je tudi edini stik, ki lahko ustvari realno sliko, ali je nekdo primeren lastnik za malega stafforda.

To je tudi priložnost, da pridobimo vse informacije, kje bo kuža, ali se bo šolal, ali bo kuža samo za ljubljenčka ali bodo želje višjega nivoja, torej za razstave in vzrejo. Prav tako pa s takšnimi obiski potencialni lastniki tudi sami povprašajo o vsem, kar jih zanima. Z veseljem odgovorimo na vsa vprašanja in kasneje tudi pomagamo pri pripravah na prihod novega člana.

V času njihovega razvoja pri nas, seveda poskrbimo tudi za vse potrebne veterinarske preglede, cepljenje in čipiranje ter ogled vzrejne referentke. Za novopečene lastnike v naši psarni pripravimo tudi bogate pakete za mladičke, ki jih vsako leto tudi dopolnjujemo in še bolj obogatimo. Vedno pa vsebujejo paket suhe hrane, ki so jo prejemali pri nas, igračo, personalizirano dekico z njihovim imenom ter mnogo drugih dobrot in daril.

Paketi 2017

In potem pride čas odhodov. Mladičke oddajamo po starosti 9 tednov. Odhodi so postopni in nikakor ne istočasni, saj ne želimo izvajati dodatnega stresa tako pri mladih staffordih, kot tudi ne pri mamici. Odhodi kužkov tudi za nas pomeni trenutek žalosti, saj se na kužke zelo navežemo…, ki ga povezuje trenutek sreče- sreče za nove lastnike, ki so bogatejši za novega življenjskega prijatelja. Vsak lastnik ob prevzemu kužka prejme tudi v podpis pogodbo, potni list in seveda tudi rodovnik, ki pa ga prejmemo s strani Kinološke Zveze Slovenije kasneje, in katere tudi dostavimo osebno.

Tukaj pa se naše delo NE konča. Ko že nekdo postane del naše Double Trouble družine, je to prijateljstvo, ki traja še dolgo. Za vse naše lastnike smo na voljo za najrazličnejša vprašanja, z velikimi se tudi redno družimo, slikice kužkov so vedno dobrodošle. Rodovnike kužkov vedno dostavimo osebno na dom lastnika, saj s tem vidimo, kakšen je mladičkov napredek, izvemo kako je v pasji šoli, katero mi vedno svetujemo…in nekaj najlepšega je zopet srečati tisto malo kepico, ki potem le ni več tako majhna :).

Za nas je vzreja način življenja. Veliko poudarka dajemo na zdravju kužkov, na socializaciji in čistoči, na kasnejšem svetovanju. Tukaj smo za kužke in za njihovo dobrobit.

Če tudi vi razmišljate o Ameriške Staffodu doma, za vzrejo oziroma razstavnega značaja ali imate vprašanje glede prihajajočega legla, nas pokličite ali pošljite mail. Dostopni smo tudi na Facebook-u in na Instagramu.

KONTAKT:

Tel.št.: 051/275-707

Mail: doubletrouble.ast@gmail.com

FB: https://www.facebook.com/doubletroubleast/

Instagram: https://www.instagram.com/doubletrouble.kennel/

ali kliknite na KONTAKT.